Mor Inga
(2019)

Dette er en doku-roman, en blanding av dokumentar og roman.
Inga er forfatterens mormor Inga Lind (1882 - 1960), født Reiersen. Hun
bodde mesteparten av sin barndom og ungdom i det lille fiskeværet
Gammelvær i Loppa kommune, den vestligste i Finnmark. I 1901 ble hun
gift med Peder Lind fra Malangen, der de bosatte seg. Boka er et levende
portrett av en sterk kvinne, som trofast utførte sin daglige gjerning,
preget av fast besluttsomhet og stor nestekjærlighet.


Inga og hennes mann var en av de mange som i mellomkrigstiden gjennom
hardt slit la nytt land under plogen. Som bureisere i Fjellbygda startet
de med praktisk talt to tomme hender, men med stor tålmodighet og hardt
arbeid skaffet de seg et livsgrunnlag for seg og sine etterkommere. De
fikk også føle på kroppen fattig-Norges store barnedødelighet. Fire av
deres elleve barn døde i løpet av sine første leveår i perioden fra
1911 til 1921.


“Mor Inga” er en familiehistorie som samtidig gir et tidstypisk bilde av
levevilkårene for vanlige folk i vår nordligste landsdel i første
halvdel av 1900-tallet.


Innbundet. 162 sider.

 

Pris 279,- kr. (Porto kr 55,-).

 

Den modige lille elefanten
(2016)

Å snakke med barn om døden kan være vanskelig. Denne boka tar sikte på å gi en hjelp til voksne (foreldre/foresatte, barnehage, skole) som ønsker å samtale med et barn eller en gruppe barn om temaet på en mest mulig skånsom og pedagogisk riktig måte. Boka er beregnet på barn pluss/minus skolestart (6 år).

Boka handler om elefantjenta Ella. Hun bor sammen med sine foreldre Amma og Fatha i utkanten av jungelen i Afrika. Her skjer det en dag noe spennende. Fatha må ut i jungelen for å prøve og stoppe uenighet og slåssing. Hjemme blir mor Amma syk og Ella må derfor hjelpe til så godt hun kan. Først og fremst med å finne mat. Det har hun aldri gjort før.

Bak i boka finnes forslag til ting å samtale om og forslag til tegneoppgaver.

Pris kr 149,- (porto kr 21,-)

 

Ubuntu
(roman, 2015)

FORLAGETS OMTALE:

“Andreas har en god jobb, en fin familie og er tilfreds med livet sitt. Men en dag ser han et fotografi i et tidsskrift som bringer fram glemte minner om hans tid som bistandsarbeider i Sierra Leone, tolv år tidligere. Jenta på bildet ligner veldig på den unge jenta Zainab, som han traff under dramatiske omstendigheter under borgerkrigen. Han bestemmer seg for å dra tilbake til Sierra Leone for å spore opp gamle kjente. Turen blir en leteaksjon i mer en én forstand: Andreas blir konfrontert med sine egne valg og sitt norske perspektiv. Er han egentlig tilfreds med alt? Og vil han klare å finne Zainab?

Jan Sæterli har skrevet en roman om krigens grusomheter, moralske dilemmaer og rikdommens pris. Samtidig er dette en spennede historie der leseren blir tvunget ut av lenestolen og blir tatt med på tur gjennom den vestafrikanske skogen. Med bistandsarbeid som tema er romanen høyaktuell - og treffer rett i rike Norges hjerte.”

Pris: kr 290,- pluss porto (Postens satser, ca 35,- kr)

 
   

Den usynliges saga
(dikt, 2012)

FORLAGETS OMTALE:

"Den usynliges saga" er forfatterens andre diktsamling. Den er en liten slektshistorie som tar leseren med på en reise i tid og rom, over land og hav. Her er tilbakeblikk så vel som gløtt inn i framtida.

Samtidig er historien også en hyllest til folket i nord. Stemningen i diktene veksler mellom glede og sorg, undring og vemod. Formatet er modernistisk, billedbruken er uten affektasjon, ujålet, konkret og ekte."

Pris: kr 50,- (ordinær utsalgspris kr 99,-) Softcover. Forskudd=portofritt.

 
 

Valget
(roman, 2011)

FORLAGETS OMTALE:

"Valget er en poetisk kortroman, hvor teksten består av både prosa og dikt. Den inngår i en utfordrende symbiose, noe som igjen skaper en følbar spenning i fortellingen. Temaet i romanen er det valget som må tas av arvingene når en generasjon på et gårdsbruk dør og neste generasjon skal avgjøre hva som skal skje med gården.

Bokas hovedperson John sliter med "odelsbøra", som han synes er tung å bære. Skal - skal ikke? Overta og flytte fra det urbane livet i sør, tilbake til den enkle gården i nord? Eller selge den ut av slekta?"

Pris: kr 150,- (ordinær utsalgspris kr 248,-) Hardcover. Forskudd=portofritt.

 

   

Miks - enkle tanker om litt av hvert
(dikt, 2010)

FORLAGETS OMTALE:

"Miks er Jan Sæterlis første diktsamling. Diktene i denne boka er - bokstavelig talt - en god miks av universelle tema. "Enkle tanker om litt av hvert", som undertittelen lyder, er en treffende overskrift til innholdet i boka.

Temaene er flere; for eksempel kjærlighet, ulike samlivsrelasjoner, oppbrudd, årstider, barn, Afrika. Innholdet sveiper mellom humor og alvor, sorg og livsglede. De fleste diktene er relativt korte og i fri form, mens noen har enderim og fast rytme. Tilsynelatende kan enkelte virke lettfattelige, men ved nøyere gjennomlesing oppdager man den undrende, ettertenksomme og lune klangbunnen, som åpner for egne assosiasjoner."

Pris: kr 100,- (ordinær pris kr 198,-) Hardcover. Forskudd=portofritt.

 
   

Glimt fra Sierra Leone
(reisedokumentar, 2009)

FORLAGETS OMTALE:

"Borgerkrigen i Sierra Leone i årene 1991-2002 var ifølge FN en av de aller mest brutale i Afrika noensinne. Titusener ble drept, torturert og jaget på flukt. Nå er det fred i Sierra Leone, men landet står foran en rekke utfordringer på nær sagt alle områder.

Jan Sæterli forteller historien til den jevne sierraleoner - barn, unge og eldre; de som ble torturert under borgerkrigen, de som var skrekkslagne vitner til at foreldre ble drept rett foran øynene deres, de som klarte å sno seg gjennom måneder som opprørernes fange, de som var barnesoldater.

Boka handler også om forsoningsarbeidet etter krigen, og om sierraleonernes enestående og nesten ufattelige evne til å tilgi. "Glimt fra Sierra Leone" handler kort og godt om deres hverdag, deres utfordringer, gleder og sorger."

BOKA ER DESSVERRE UTSOLGT FRA FORLAGET. NYTT OPPLAG TRYKKES NEPPE.

 

Bestilling av bøker

Bestill bøker ved å kontakte meg på jaseterl@bbnett.no eller telefon: 900 47 852